Advanced Placement (AP) 1000’den fazla lise seviyesindeki okulda uygulanan, öğrencilerin üniversite seviyesinde ders almalarına ve bu derslerdeki yetkinliklerini belgelendirmelerine olanak sağlayan uluslararası bir müfredat programıdır. College Board tarafından yürütülen bu program Amerika Birleşik Devletleri dışında 60’tan fazla ülkede üniversitelere kabul aşamasında öncelik kazanmasını, üniversite kredisi elde etmesini ve aldığı dersten muaf olmasını sağlamaktadır. Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) programının yanında, öğrencileri AP programı ile desteklemektedir. TED Eskişehir Koleji olarak AP Sınav Merkezi olup hem kendi öğrencilerimiz hem de dışarıdan bize bu program için dahil olmak isteyen tüm öğrencilerimiz sınavlara okulumuzda girme hakkına sahiptir.

Advanced Placement ( AP ) Avantajları

• Yurtdışı üniversitelerinde AP sınav notları ile kabul alabilme imkanı
  • Program dahilinde alınan derslerin kredilerini yurtdışı ve bazı yurtiçi vakıf üniversitelerin kendi politikaları çerçevesinde geçerli sayılması
  • Öğrencilere eleştirel düşünme, problem çözme ve disiplinler arası çerçevede araştırma yapma becerilerini uygulamaya imkan vererek ilgi ve yeteneklerine uygun bölüm derslerini almalarını sağlama
  • AP notları üniversite kabulleri yanında burs kararlarında da üniversiteler açısından önemli bir kriter olarak kabul edilmektedir.
  • Okullarında AP programı olmayan ve AP derslerini almayan öğrenciler istedikleri AP sınavlarına girebilmektedir.
  • AP programı kapsamında alınacak dersler konusunda herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır.
  • AP ve SAT hakkında detaylı bilgiye https://www.collegeboard.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.

TED ESKİŞEHİR KOLEJİ NDE VERİLECEK AP DERSLERİ

TEMEL DERSLER