TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesi

HEM HAYATA HEM DE YÜKSEKÖĞRETİME HAZIRLAYAN PROGRAM

Altıncı yılına giren TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesi sahip olduğu güçlü öğretmen kadrosu, modern tesisleri ve farklı eğitim programlarıyla kısa zamanda Eskişehir'in önde gelen liselerinden biri haline gelmiştir.
TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesinde;

• Akademik başarısı yüksek,
  • Yaratıcı, girişimci ve üretken,
  • Sanatla iç içe,
  • Çağdaş bir dünya görüşüne sahip,
  • Düşüncesini akılcı yollarla ifade eden,
  • Özgüven sahibi, dünya vatandaşı bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesi, ulusallıktan evrenselliğe uzanan ileri görüşlü eğitim anlayışıyla mesleki açıdan yüksek nitelikli ve zengin kültür donanımına sahip, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, aydınlık dolu nesiller yetiştirme hedefinde emin adımlarla ilerliyor.
Bu amaçlar doğrultusunda lisemizde;

• İnternet bağlantılı bilgisayar ve projeksiyon bulunan dersliklerde;
  • Dört yıla yayılan kapsamlı bir İngilizce
  • İkinci dil olarak Almanca eğitimi,
  • Günde 9 saat, haftada ise toplam 45 saat ders,
  • Dileyen ya da öğretmeni tarafından yönlendirilen öğrenciler için etüt,
  • Tüm sınıflarda YGS ve LYS sınavlarına yönelik bireysel ve grup çalışmaları,
  • Sistematik aralıklarla deneme sınavları,
  • 11.sınıftan itibaren ortak genel kültür, seçmeli alan dersleri yapılmaktadır.

Lisemize 9. sınıf öğrencileri TEOG puanları esas alınarak okulumuza kaydedilmektedir.
Ara sınıflara başvuran öğrenciler için ise özel öğrenci alım sınavı uygulanmaktadır.

ÇİFT DİPLOMA ŞANSI

• 9. sınıftan itibaren Kanada Nova Scotia bölgesinde tek dönem veya tek yıl, sene kaybı olmadan gerçekleştirilen lise eğitimi
  • 12.sınıf sonrası "Post Graduate" programı ile elde edilen çift diploma ile Kanada'da bir üniversiteye sınavsız geçiş hakkı

BTEC ULUSLARARASI MESLEK EDİNME PROGRAMI

TED Eskişehir Koleji, öğrencilerini dünya vatandaşı yapabilmek için gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Uluslararası Meslek Edinme Programı BTEC'i (İşletme ve Teknolojik Eğitim Kurulu Yeterlik Programları) 2015 yılında başlattı. İngiltere'deki yükseköğrenim kurumlarının %95'inin kabul ettiği, başta University of Oxford olmak üzere, The Times tarafından belirlenen en iyi 100 üniversitenin de aralarında bulunduğu 200'den fazla dünya çapında üniversite tarafından tanınan, Shell, BAE Systems, PWC and Mandarin Oriental Hotel Group gibi uluslararası işverenler tarafından tanınan ve yurtdışındaki Üniversitelere geçişte İngiltere'nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexel'in denklik kabul ettiği BTEC, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde 10. sınıf öğrencilerimiz için "Art and Design" programı ile başladı. Bu programları tamamlayan öğrencilerimiz "Avrupa Yeterlilik Çerçevesi" ile uyumlu seviyelere ve kredilere sahip belgeleri almaya hak kazanacaklardır. BTEC programları Avrupa, ABD, Asya ve Avustralya üniversiteleri tarafından kabul görmektedir. Ortaokulumuzda da uygulanan BTEC programlarının sayısının gelecek yıllarda arttırılması planlanmaktadır.

K12NET

• Öğrencilerin eğitim durumunu detaylı bir şekilde inceleme,
  • Akademik süreçlerinin detaylı analizlerini gerçek zamanlı olarak takip etme
  • Eksik olduğu konu ve dersleri kolaylıkla görebilme, tamamlama ve pekiştirme aşamalarını takip etme,
  • Takibi destekleyici öğretmen-öğrenci-veli randevu oluşturma,
  • Öğrenci hakkındaki en son bilgilere istenilen zaman, istenilen yerden ulaşma olanak sağlayan veri tabanı

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMİ (ÖYS)

Derslerimizi web ortamına da taşındığı bir e-öğrenme yöntemidir. Bu yöntem;

• İnternetin olduğu her yerde derslerine yönelik görselleştirilmiş konu anlatımlarına, testlere rahatlıkla ulaşma,
  • Sistem üzerinden proje ödevlerini öğretmenlerine ulaştırma ve etkileşimli değerlendirme,
  • Forum ve blog uygulamaları, online görüntülü ders uygulamaları sayesinde bilgi alışverişi yapabilme olanağı sağlamaktadır.

MODERN YERLEŞKE

TED Eskişehir Koleji Özel Lisesinde;

• Eğitim programını destekleyici içeriklerin gösterildiği 3 Boyutlu Teknoloji Sınıfı,
  • Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde kullanılan donanımlı laboratuarlar,
  • Lise öğrencilerimizin de tiyatro oyunlarını sergilediği ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapanMetin Sürel Kültür ve Sanat Merkezi,
  • Özel çalışma ve kulüp odaları
  • Çok amaçlı bir sosyal etkinlik salonu bulunmaktadır.

İlköğretim binası gibi ferah bir atriuma sahip olan lisemizde kapalı alanların genişliği dikkat çekmektedir. Lise binamızın içinde bulunduğu yerleşke, sahip olduğu geniş yeşil alanlar, basketbol sahaları, tenis kortları, halı saha, fitness ve pilates odaları, yarı olimpik yüzme havuzu, resmi basketbol ve voleybol müsabakaları düzenlemeye uygun bin kişilik spor salonu ile bölgemizin en modern eğitim tesislerinden biridir.

Sag ok Tam Egitim Bursu Başvurusu   Sag ok Sanal Tur   Sag okTEDES TV
Sag ok Öğretmen Başvurusu   Sag ok Mobil Uygulamalar   Sag okSürel in Sports