WORLD SCHOLAR'S CUP (DÜNYA BİLGİNLER KUPASI)
BTEC

Dünya'da kırktan fazla ülkede gerçekleşen "World Scholar's Cup", (Dünya Bilginler Kupası) 2007 yılından bu yana düzenlenmektedir. Organizasyonun amacı; geleceğin âlim ve liderlerine küresel bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamaktır. Ayrıca odaklanılan en önemli konu ise farklı kültürleri bir araya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmaktır.

'World Scholar's Cup turnuvasında; üç öğrenciden oluşan takımlar halinde yarışılır. Turnuva, dört temel bölümden oluşmaktadır: "The Scholar's Challange, Collaborative Writing, The Team Debate ve The Scholar's Bowl". Bu bölümlere ek olarak ayrıca bazı turnuvalarda sosyal ve akademik olarak ek bölümler de yer alabilmektedir. Bölgesel turnuvalar içerisinde, pek çok alanda kişisel ve takım olarak kazanılan başarılar ödüllendirilmektedir.

Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvada ilk 10'a giren takımlar haziran ayının sonunda düzenlenen Dünya Turnuvası'na katılmaya hak kazanırlar. Bu turnuvada da başarılı olanlar her yıl Kasım ayında Yale Üniversitesi'nde düzenlenen Şampiyonlar Turnuvası?na katılma hakkını elde eder.

"World Scholar's Cup" (Dünya Bilginler Kupası) yarışmasının bölgesel etabında 42 öğrencimiz Junior kategorisinde 16 altın, 49 gümüş madalya, Senior kategorisinde 19 altın, 34 gümüş madalya ve 1 adet kupa ile başarılarını kanıtlamış ve bir sonraki adım olan "Küresel Turnuva"ya Barselona'da katılma hakkı kazanmışlardır.

Ortaokul ve lise düzeyinde dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin hem öğrenip hem de eğlenerek yarıştığı etkinliğin Türkiye ayağındaki turnuvanın ev sahipliğini Koç Okulları yapacaktır. 'World Scholar's Cup'ın bölgesel turnuvası, Koç Okulları'nda 30-31 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Katılmak isteyen Ortaokul öğrencilerimiz için WSC Katılım Sınavı 22.11.2018 Perşembe günü 14.20 - 15.00 saatleri arasında, Lise için WSC Katılım Sınavı 22.11.2018 Perşembe günü 09.40 - 10.20 arasında uygulanacaktır.

Sag ok Tam Egitim Bursu Başvurusu   Sag ok Veli Bilgilendirme Rehberi   Sag okSürel in Sports
Sag ok Öğretmen Başvurusu   Sag ok K12Net Kullanma Klavuzu   Sag okWeb Mail
Sag ok Tanıtım Filmleri   Sag ok E-Okul