TED ESKİŞEHİR KOLEJİ ÖZEL ANAOKULU YABANCI DiL

YABANCI DİL EĞİTİMİ

"Ağaç yaşken eğilir, yabancı dil erken yaşta öğrenilir" prensibinden yola çıkan TED Eskişehir Koleji Özel Anaokulu'nda yabancı dil eğitimi 36 aylıktan itibaren haftada 8 saat olarak uygulanmaktadır. Dil öğrenmeye sadece erken yaşta başlamanın öneminin ötesinde yabancı dil öğretiminde öne çıkan ve sadece TED kolejlerine mahsus olan bazı ayrıntılarda dil eğitiminde neden TED markasının ülkemizde lider konumunda bulunduğunu göstermektedir. Nedir bunlar;

K-12 CURRICULUM AND STANDARDIZATION

TED okulları, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 3553 sayılı kararı ile kabul edilen "TED Okulları İngilizce dersi okul öncesi ve 1-12. Sınıflar öğretim programı" kabul edilmiş olan bilimsel temellere dayalı önemli bir yabancı dil müfredatına sahiptir. Bu müfredata dayalı olarak tüm TED okullarında ortak bir yabancı dil programı uygulanmakta ve dil eğitiminde stardardizasyon sağlanmaktadır.

TED PUBLICATIONS

Yabancı dil öğretiminde sınırları aşan TED Okulları, bu başarısını kendi müfredatına dayalı olarak yazmış olduğu ve okul öncesi programında kullandığı Tedd's Ready İngilizce dersi kitabı ile taçlandırmıştır. Okul öncesi öğrencilerinin İngilizce müfredatında kullanılan bu kitabı ayrıca programı destekleyen "Interactive Games", "Songs" ve "Animation Cd" ile de zenginleştirilmiş ve gerek sınıf içi gerekse sınıf dışı kullanıma uygun hale getirilmiştir.

STORY-BASED LEARNING

Hikaye dinlemeyi sevmeyenimiz var mı? Küçük yaştaki çocuklar hikaye dinlemeye bayılırlar. Bizler de o yaş grubunun bu özelliğini bildiğimizden okul öncesi eğitim programımız yine TED yayınları olan hikaye kitapları ile donatılarak İngilizce dersi daha eğlenceli ve 'hikayesi olan bir ders' haline getirilmiş ve aktif olarak öğretilmesi hedeflenen kelimeler bir hikaye çerçevesinde anlamlandırılarak daha kalıcı hale gelmesi sağlanmıştır.

ROUTINES

Küçük yaştaki çocukların derslerde dikkat süreleri çok kısadır ve bu özelliklerinde dolayı İngilizce dersi işlenirken ders içerisindeki aktivitelerin devamlı değişmesi gerekmektedir. Dersin akışının düzenli bir şekilde gitmesi ve çocuğun hangi aşamada ne yapacağını bilmesi kendisini güvende hissetmesine, ve sınıf disiplininin sağlanmasını sağlamaktadır. İşte bu yüzden "rutin"ler çok önemlidir. Çocuk sene başından itibaren öğretmenin kendisini yönlendiren İngilizce rutin söz ve hareketleri ile nerede ne yapacağını bilir ve İngilizce dersinin verimliliği artar.

CREATIVE LEARNING ENVIRONMENT

Küçük yaşta çocuklar için İngilizce bir eğlencedir ve hayal dünyaları çok geniştir. Bu hayal dünyalarını yaşayabilecekleri "Yaratıcı Öğrenme Ortamı" İngilizce dersi için çok önemlidir. Ayrı bir fiziksel komplekse sahip olan TED Eskişehir Koleji Özel Anaokulu'nun İngilizce derslikleri de öğrencilerin yaratıcı özelliklerini kullanabilecekleri "Drama Corner", "Circle Corner" ve "Silent Time Corner" gibi imkanlar sunan sınıf ortamı sunmaktadır.

TPR  TOTAL PHYSICAL RESPONSE

Okul öncesi çocukların özelliği onların henüz okur-yazar olmaması, dikkat sürelerinin çok kısa olması, sadece somut olayları algılayabilmeleri,  enerji seviyelerinin çok yüksek olması ve İngilizce dersini bir eğlence olarak görmeleridir . San Jose Üniversitesi psikoloji profesörü James Asher tarafından geliştirilen ve okul öncesi İngilizce eğitiminde kullandığımız Total Physical Response metodu ile öğrencilerimiz eğlenerek ve enerjilerini harcayarak İngilizce öğrenirler. Bu metod öğrencilerin fiziksel aktivitelerini dil öğrenimi ile koordineli bir hale getirme üzerine dayanmaktadır. En basit örneği ile "Jump" yani "zıplamak" kelimesini öğretmek istediğinizde öğrenciler fiziksel olarak zıplarlar ve yabancı dil ve fiziksel hareket arasında bağlantı kurulur.

ENGLİSH TEACHERS AND TRAINING

Eğitimin gerçekleşebilmesi için 3 şart gereklidir. Sınıf, öğrenci ve öğretmen. TED okulları İngilizce öğretmenleri TED Genel Merkezi tarafından uygulanan önce yazılı bir sınavla ve ardından sözlü bir mülakatla göreve başlayan deneyimli ve seçkin İngilizce öğretmenlerinden oluşmaktadır. Göreve başlamadan önce bir "oryantasyon" programından geçen İngilizce öğretmenleri ayrıca mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla görev süreleri boyunca her sene gerek "yüz yüze" gerekse "online" olarak mesleki eğitimlere katılmaktadırlar.

NATIVE SPEAKERS

Ana dilinde bile henüz okur-yazarlığı olmayan çocuklarımız için "dinleme" çok önemlidir. Daha küçük yaşlardan itibaren doğal konuşulan İngilizceye maruz kalmaları için okul öncesi İngilizce derslerine o dilin yerel kullanıcısı olan "Native Speaker" lar derslere girmektedir.

Sag ok Tam Egitim Bursu Başvurusu   Sag ok Sanal Tur   Sag okSürel in Sports
Sag ok Öğretmen Başvurusu   Sag ok Mobil Uygulamalar   Sag okWeb Mail