TED ÖĞRENCİLERİNE KANADA'DA İKİNCİ DİPLOMA

2012-2013 eğitim yılından beri TED liselerinde okuyan öğrenciler dilerlerse lise eğitimlerinin bir kısmını Kanada'da yapabiliyorlar hatta o ülkenin diplomasını ikinci bir lise diploması olarak alabiliyorlar. Türk Eğitim Derneği ile Kanada Nova Scotia Eyalet Yönetimi arasında imzalan anlaşma gereği lise öğrencilerimiz tek dönem veya tek yıl eğitim alıp Türkiye'ye dönebiliyorlar ve lise eğitimlerini yıl kaybetmeden tamamlayabiliyorlar. Anlaşma çerçevesinde öğrenciler hazırlık yılı sonrası 9.sınıftan itibaren bu programa katılabiliyorlar. Ayrıca 12.sınıf sonrasında "Post Graduate" programına katılarak çift diploma elde edebiliyor ve Kanada üniversitelerine sınavsız geçiş hakkı elde edebiliyorlar. Söz konusu programlarla ilgili İngilizce yeterlilik sınavları her yıl kasım ayında TED okullarında gerçekleştirilmektedir. Okulumuzun bu imkânından yararlanan mezunlarımızdan biri de 2014 LYS'de derece yaparak TS-2 puan türünde Türkiye 449. olan ve bizi gururlandıran Can Karasözen'dir. Can 2015 yılında Nova Scotia'da ikinci lise diplomasını aldı. Ayrıca yine 2014 mezunlarımızda Can Ayzeren de "Post Graduate" programından yararlandı ve ikinci bir diploma sahibi oldu. Şu an 10. sınıfta okuyan öğrencimiz İzel Karakaya ise geçen yıl 9. sınıfı Nova Scotia'da okudu ve ara sınıflarda bu haktan yararlanan ilk öğrenci oldu.

Program kitapçığı için tıklayınız.

Çift Diploma

Sag ok Tam Egitim Bursu Başvurusu   Sag ok Veli Bilgilendirme Rehberi   Sag okSürel in Sports
Sag ok Öğretmen Başvurusu   Sag ok K12Net Kullanma Klavuzu   Sag okWeb Mail
Sag ok Tanıtım Filmleri   Sag ok E-Okul