Sağlık Hizmetleri

TED Eskişehir Koleji sağlık ünitesi okulumuzun açılışı ile birlikte hizmete girmiş olup, ünitemizde bir doktor ve bir hemşire görev yapmaktadır.

Sağlık Ünitemizin Amacı

Okulumuzdaki öğrencilerimize ve çalışan personelimize sağlık hizmeti sunmak, okul ortamında meydana gelebilecek sağlık sorunlarını asgariye indirerek öğrencilerimizin ve çalışan personelimizin sağlık düzeyini yüksek tutmaktır.

Sağlık Ünitemizde Yapılanlar

• Okulumuza başlayan tüm öğrencilerimizin geçmiş tüm sağlık bilgileri kişisel sağlık bilgi formunda toplanır.
  • Tüm öğrencilerimizin öğretim yılı içerisinde sağlık taramaları yapılarak velilerimiz bilgilendirilmektedir.
  • Esk. Sağ.Müd.lüğü ile koordineli olarak 1.sınıflara dt+polio+mmr aşıları 8.sınıflara difteri+tetanoz aşısı sağlık ünitemizde yapılmaktadır.
  • Tüm personelimize kişisel sağlık bilgi formları düzenlenerek periyodik muayeneleri yapılmaktadır.
  • Tüm personelimizin sağlık sorunlarının öncelikli olarak okulumuzda çözülmesi amaçlanmış, bu amaçla doktorumuza işyeri hekimi yetkisi alınarak personelimize poliklinik hizmetleri verilmekte ve reçeteleri düzenlenmektedir. Bu şekilde işgücü kaybı asgariye indirgenmektedir.
  • Okulumuzda rahatsızlanan öğrencilerimizin muayeneleri ünitemizde yapılmaktadır. Gerekli durumlarda gerekli branşlara yönlendirmeler yapılmakta ve velilere bilgi aktarımı sağlanmaktadır.
  • Okulumuzda meydana gelen tüm kazalara ilk müdaheleler  ünitemizce yapılmaktadır.
  • Toplu beslenme yapılan okulumuzda yemek listelerinin hazırlanmasında ünitemiz aktif rol üstlenmiştir.
  • Sportif faaliyette bulunacak tüm öğrencilerin lisansları için sağlık muayeneleri ünitemizde yapılarak sağlık raporları düzenlenmektedir.
  • Sağlık eğitimi olarak;ağız ve diş sağlığı,ilk yardım eğitimi,sağlıklı ve dengeli büyüme ve gelişme,madde bağımlılığı gibi konularda öğrenci ve çalışan personelimize eğitim programları planlanmaktadır.
  • Toplu beslenme yapılan okulumuzda hijyen, çevre sağlığına azami özen gösterilmektedir.
  • Gıda ile uğraşan personelin sağlık denetimleri ile su ve gıda analizleri ilgili yemek firmasınca düzenli olarak yaptırılmakta ve ünitemizce kontrol edilmektedir.
  • Okulumuz kantininin sağlık ve hijyen kontrolü periyodik olarak yapılmaktadır.
  • Düzenli olarak 5. 6. sınıflara rehberlik birimi ile ortaklaşa yıllık ergenlik eğitimi verilmektedir.

Dr. İbrahim ERSÖZ

İBRAHİM ERSÖZ