Tarihçe

89 yıllık TED geleneği ile kurulan 22. Okul olarak TED Eskişehir Koleji, Sürel Eğitim Hizmetleri A.Ş. çatısı altında kuruldu. TED Genel Merkezinin rehberliği ve denetimi altında öğretmen ve idareci kadrosunu oluşturdu. TED Eskişehir Koleji 8 Eylül 2008 günü, anaokulunda 5 ve 6 yaş grubu ile ilköğretimde ilk yedi sınıfta eğitim dünyasına merhaba dedi. TED Eskişehir Koleji Özel İlköğretim Okulu 2009-2010 eğitim-öğretim yılı sonunda ilk mezunlarını verdi. Aynı süreçte yerleşkemizin yeni tesisleri de tamamlandı. Lise binamız ve spor kompleksimiz Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun da katıldığı bir törenle açıldı.

TED Okulları

Okulumuz geride bıraktığı yedi yıl içinde önemli başarılara imza attı. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 yılında bölgesinin en iyi okulu seçildik. İlköğretim okulumuz 2010 yılında, anaokulumuz da 2011 yılında Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları tarafından temizlik standartları en üst düzeyde olan okullara verilen “Beyaz Bayrak” belgesini aldılar. Yine ilköğretim okulumuz çevrecilik konusundaki başarılı faaliyetleri sayesinde 2011 yılında bir “Eko-okul” olarak tescillendi ve TÜRÇEV tarafından verilen “yeşil bayrak”ı bahçesinde dalgalandırma hakkı kazandı.

TarihçeTarihçeTarihçe

TED Eskişehir Koleji, Eskişehir’de benzeri olmayan, Türkiye’de ise az örneği olan, veli ve öğrencilerle internet üzerinden iletişimi arttıran ve öğrencilere akademik destek veren “E-Ajanda” ve “Öğrenme Yönetim Sistemi” adlı iki yeni sistemi hizmete soktu. 2012 yılında okulun bazı web hizmetleri mobil uygulamalara da aktarıldı. 2013 yılında “3D Teknoloji Sınıfı”nın açılması ile Eskişehir’de eğitim teknolojileri alanında bir ilke daha imza atıldı.

TED Eskişehir Koleji kendi öğretmenleri için uyguladığı birçok hizmet içi eğitim programına ilin öğretmenleri de davet etmektedir. Ayrıca, Eskişehir’in 10 farklı Anadolu ve Fen lisesinde okuyan, iyi derecede İngilizce dil eğitimi almaya imkânı olmayan 30 civarında 9. Sınıf öğrenci ACCESS sosyal sorumluluk projesi kapsamında her türlü masrafları TED Genel Merkezi karşılanarak okulumuzda ileri derecede İngilizce eğitimi alıyorlar. 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren geçerli olmak üzere Anadolu Üniversitesi ile eğitim işbirliği protokolü imzalayan okulumuzun öğrencileri üniversitenin belirli bölüm ve birimlerinde ders alabilmekte ve etkinliklere katılabilmektedirler.

TarihçeTarihçeTarihçe

TED Eskişehir Koleji geride bıraktığı yedi yıl içinde gerçekleştirdiği okul projeleri ile Eskişehir’de adından söz ettirdi. “Veli Akademisi”, “Erken Kariyer”, “Sinan Alağaç Liseler Arası Futbol Turnuvası” “Damla Gelecek Su Projesi”, “Çevre Afiş Yarışması”,” Kahramanlara Mektup Yarışması”, “Veli ve Öğrenciler Yönelik Okuma Kültürü” “Liseler Arası Münazara Turnuvası”, “Liseler Arası Matematik Yarışması” ve “Altın Çocuk Kısa Film Yarışması” bu projelerden sadece bir bazılarıdır.

Eskişehir’in en donanımlı spor tesislerine sahip olan TED Eskişehir Koleji, eğitimi yılda sekiz ay yapılan bir süreç olarak görmüyor. Beş yıldır uyguladığı yaz okulu programlarıyla Eskişehir’in tüm öğrencilerine eğlendirici ortamlarda çeşitli branşlarda spor ve yabancı dil dersleri veriyor. Böylelikle, sadece kendi öğrencilerine değil, yaz tatilini hem zihinsel ve bedensel açıdan faydalı uğraşlar yaparak hem de eğlenerek geçirmek isteyen herkese hizmet veriyor.

TarihçeTarihçeTarihçe

TED Eskişehir Koleji eğitim alanında bölgesine getirdiği yenilikçi ve cesur yaklaşımın karşılığını şimdiden almaktadır. Öğrencilerimiz sanatsal, sportif ve akademik alanlarda kazandıkları başarılarla bizleri gururlandırmaktadır. SBS ve TEOG’da öğrencilerimiz bireysel ve grup dereceleri ile okulumuzu bölgemizin en başarılı okullarından biri haline getirmiştir. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı sonunda TED Eskişehir Koleji Özel Anadolu Lisesi ilk mezunlarını verdi. Öğrencilerimiz YGS ve LYS’de elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırdılar. Öğrencilerimizden Can İnan TM-2 ve TM-3 puan türlerinde Eskişehir birincisi oldu. Yine 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 8. Sınıf öğrencilerimiz Mesih Ramazan Avcı Yüzme Türkiye şampiyonu olurken, Serkan Altınok Türkiye ikincisi oldu. Yüzme takımımız takım halinde Türkiye 3.sü oldu. Yıldız Erkek Basketbol, Genç Erkek Basketbol ve Genç Bayan Voleybol takımlarımız Eskişehir şampiyonu oldu. 2015 yılında AB Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği liseler arası AB''yi Öğreniyorum Bilgi Yarışması''nda lise takımımız Türkiye ikincisi oldu.

TED Eskişehir Koleji, ulusallıktan evrenselliğe uzanan ileri görüşlü eğitim anlayışıyla mesleki açıdan yüksek nitelikli ve zengin kültür donanımına sahip, aydınlık dolu nesiller yetiştirme hedefinde emin adımlarla ilerliyor.

Sag ok Tam Egitim Bursu Başvurusu   Sag ok Sanal Tur   Sag okTEDES TV
Sag ok Öğretmen Başvurusu   Sag ok Mobil Uygulamalar   Sag okSürel in Sports